LIDT OM SLOTSPARKENS FRISKOLES HISTORIE

 

Det første skridt til etableringen af Slotsparkens Friskole blev taget i starten af 2011 på initiativ af en gruppe grundige og ihærdige lokalt forankrede forældre. Én af disse havde set mulighederne i den gamle slotskro tilhørende Jægerspris Slot. Her havde der tidligere i en årrække havde været drevet pædagogseminarium. Kong Frederik d. Syvendes Stiftelse, der ejer Slottet og dermed slotskroen, var meget positive over for tanken og indgik et lejemål, der sikrede Slotsparkens Friskole en 30-årig lejeaftale.

Med ønsket om, at give deres børn et alternativt skoletilbud knoklede forældregruppen for at skabe de administrative og fysiske rammer, der skulle til for at lave en friskole og kunne d. 16. august 2012 slå dørene op for de første 69 elever.

I de første år havde skolens bestyrelse og personale et skarpt fokus på at skabe og etablere en struktur, der kunne understøtte ønsket om at lave en skole, der har fællesskabet som fundament. Efter et par år etablerede man den nuværende struktur, hvor eleverne er fordelt i 3 overordnede grupperinger OVA (0.-3. kl.), NIDA (4.5. kl.) og ALA (6.9. kl.). 

De fysiske rammer er også blevet optimeret, således, at man i oktober 2016 fik opstillet to klatretårne på legepladsen. Disse var af en gruppe forældre (fædre!) blevet hentet på en skole rløse, hvor de var til overs og blevet bragt til Jægerspris, hvor de blev restaureret. I januar 2017 kunne man indvie en længe projekteret multibane bygget i træ, så den falder godt ind i omgivelserne. På samme tidspunkt blev slotskroens gamle jagtstue indrettet til naturfagslokale og i oktober 2017 blev spisesalen udstyret med en glas-skydevæg, så en del af spisesalen kan bruges som undervisningslokale.